mandag den 14. juli 2008

Overvaeldende oplevelser

Saa er vi kommet til Calicut. Tog toget i gaar fra Kovalam Beach og var meget glade for at komme vaek derfra. Det var en togtur paa 9 timer, som egentlig var ganske rar (det skulle man ellers ikke lige have troet om en togtur i Indien), men vi benyttede tiden til at slappe af, tage os en lur, laese i vores boeger, planlaegge videre frem i vores rejse og nyde det helt fantastisk landskab vi koerte igennem.
Bryllupet var intet mindre en kaotisk og fantastisk - jeg haaber virkelig for alle, at de paa et eller andet tidspunkt i deres liv kommer til at opleve et indisk bryllup. Vi skulle moede op paa et hotelvaerelse tidligt loerdag morgen for at faa 'sneoret' vores sarier - det saa egentlig ganske nemt ud og det er overraskende behageligt at have saadan 6 meter stof viklet om kroppen. Bagefter gik alle vi danskere i samlet flok op til en ventende bus og blev paa vejen rost til skyerne af de lokale - jeg tror aldrig de i deres liv har set noget lignende!
Vi blev koert til festhallen (ja hal - det er det rigtige ord!!!) og var nogle af de foerste, som var ankommet, men efterhaanden begyndte folk at indfinde sig og vi har dem lidt mistaenkt for lige saa meget at komme for at lure paa os, for vi var mindst lige saa meget en attraktion. De lokale nyhedsmedier var der og senere paa dagen kunne vi se os selv i nyhederne og naeste dag i avisen - big news, at der kommer 50 danskere til bryllup i Indien.
Selve ceremonien var gnske rodet og meget overvaeldende for mig, som kan lide at have nogenlunde styr paa tingene - dette var et sandt kaos af folk, som kom med gode ideer til, hvordan brylluppet skulle forlobe. Men prinsen og prinsessen fik hinanden og det var meget smukt! Bagefter var der mad i kaelderen. Vi danskere var de sidste, som skulle spise saa der varheldigvis endelig tid til at tage den med ro. Alle 1500 gaester til bryllupet spiser med og det betyder, at allerede inden selve vielsen har fundet sted, har de foerste hold vaeret nede og spise fordi der ikke er plads til alle paa en gang!
Overvaeldet af alle de mange indtryk tog vi en rickshaw tilbage til hotellet og afklaedte os vores saree'er og trak i noget mere komfortabelt og betalte os fra at ligge ved et andet hotel's pool hele resten af eftermiddagen - skoent................!
Nu sidder vi her paa en ingetnet cafe og leder desperat efter et sted, hvor vi kan tage hen saa vi kan komme vaek fra dette forfaerdelige sted. Det sted, Kappad Beach, hvor vi troede vi ville tage hen viser sig at vaere svine dyrt og derfor en hel del over vores budget. Vi har nu fundet noget andet og vi tage tilbage tl hotellet, hvor en rigtig flik mister Guy kan hjaelpe os videre!
Vi nyder det, men sveder helt utroligt meget - heldigvis regner det stort set ikke, selv om vi er her midt i monsoontiden!
:o) Maja

1 kommentar:

O´Thilden sagde ...

Vidunderligt skønne billeder jeg får i hovedet af at læse om 6 meter omviklet stof og et rendyrket herognu demokratisk bryllup, hvor alle må byde ind med deres forslag til hvordan det skal foregå. Gid jeg havde været der! Hæ ;o) Dejligt at følge med i Jeres rejse, stort vådt sommerknus fra Danmark i regntiden og fra mig, O´Thilden