torsdag den 24. juli 2008

Mumbai kaos

WAUW.....er netop ankommet til Mumbai for ca. 3 timer siden og jeg skal ellers lige love for, at det er noget ganske andet end stille og rolige Palolem Beach i Goa, hvor vi har vaeret den sidste uge!
Vi rejse derfra i gaar aftes kl 18.30....eller dvs. at der skulle toget have koert, men det var godt og vel en time forsinket... Vi fandt vores pladser og fandt os hurtigt til rette for natten, med bange anelser om, hvad en 12 timers togtur i Indien i nattog ville medfoere. Men mod forventning var der ingen hoens, boern der skreg eller maend der snoerkede hele natten lang. Omkring kl. 22 var der ro - altsaa som i virkelig stille. Lidt utroligt i et tog med omkring 600 mennesker faktisk.
Ankom til Mumbai i silende regn - really raining cats and dogs! Blev antastet af adskillige taxachauffoerer, inden vi omsider valgte en, som vi synes om. Fulgte efter ham ud den regnende by, hvor Joan mistede sin sandal i en gigantisk vandpyt, men efter en redningsaktion, hvor sandalen kom tilbage paa foden og vi fik scoret os en paraply fra vores chauffoer, fik vi vores tasker ind i bilen og afsted. Han viste sig at vaere en rigtig flink og taalmodigt koerte han os rundt fra hotel til hotel, da det til vores store frygt viste sig, at de arabiske lande holder ferie nu og de ynder at tage til Mumbai...
Midt i et mega trafikeret kryds stopper han pludselig bilen (som vi mistaenker er lavet af gamle coladaaser), springer ud af bilen, kaster sig ind under en bus, som koerer stille fremad bag os.......vi sidder bare der og stirrer efter ham, men det viser sig, da han kommer tilbage, at hans (ene!!!) vinduesvisker var roeget af og han har lige faaet den sat paa. En stoerre reparation, som havde kostet ham 200 rupees (hvilket svarer til 26kr.). Herfter fortsaetter vi videre mod vores maal!

Nu har vi spist morgenmad i tagrestauranten - ikke udsoegt, men maettende. Joan ligger paa vaerelset og proever at indhente noget af den forsoemte soevn, som hun ikke fik paa toget. Vores air condition udspyr lugten af indisk mad og lige udenfor vores doer lyder det som om 4000 arabiske familier er ved at pakke deres beduintelte sammen.

Senere i dag skal vi have bekraeftet vores flybilletter hjem og derefter skal vi ud og kigge paa byen og se om den ikke byder os paa lidt shopping!

Storby Maja :o)

1 kommentar:

Michael sagde ...

Allerförs: Joan? Kender du en danser som hedder Peter Jansson? danser i Björn Säfsten ”Cuatro Estaciones”, som vi vist hellere må kigge på. Chatter nemlig med dansemusen.. hehe!

Lyder elles som om I oplever Indien på den autentiske måde. Najs! Gläder mig til at se trusser, billeder og druknede sandaler når I kommer hjem!
KRAM